Forum-ONL
Forum-ONL'ye hoş geldiniz!

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, eğer henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.

Elektronik Aletler Hakkında Bilgi Logo

Admin'in Profilini Görmek İçin;

Buraya Tıklayın
Forum-ONL
Forum-ONL'ye hoş geldiniz!

Eğer üye iseniz lütfen giriş yapınız, eğer henüz üye değilseniz ve forumdan tam olarak yararlanmak istiyorsanız bizim topluluğumuza katılabilirsiniz.

Elektronik Aletler Hakkında Bilgi Logo

Admin'in Profilini Görmek İçin;

Buraya Tıklayın
Forum-ONL
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Herşey Hakkında Bilgi
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Elektronik Aletler Hakkında Bilgi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
MeramSevdalisi
Admin
Admin
MeramSevdalisi


Mesaj Sayısı : 55
Tecrübe : 1100214
Rep Puanı : 34
Kayıt tarihi : 01/09/12
Yaş : 26
Nerden : Konya

Elektronik Aletler Hakkında Bilgi Empty
MesajKonu: Elektronik Aletler Hakkında Bilgi   Elektronik Aletler Hakkında Bilgi Icon_minitimePaz Eyl. 02, 2012 5:05 am

Elektronik Aletler Alm. Elektronischegeräte, Fr. İnstrument electronique, İng. Electronic Instruments. Elektro manyetik dalgalardan istifade edilerek yapılan aletler. Elektronik kelimesini, elektron kelimesiyle karıştırmamalıdır. Elektronik kelimesi, bir ilim koluna verilen isimdir. Bu ilim kolu, elektro-manyetik dalgaların üzerine kurulmuştur.

Bir endüksiyon makarasının ikinci makarasındaki ince bakır telden, çok sayıdaki sargıların iki ucu, iki küçük küreye bağlanır. Birbirine yakın olan iki kürenin biri antene (gerilmiş bakır tele), ikincisi, su borusuna, böylece toprağa bağlanır. Kalın bakır telden içerdeki az sayıda sargılara pilden akım verilince, iki küre arasında kıvılcım şeklinde elektron atlaması olur. Elektronlar, antenle toprak arasında, saniyede milyonlarca defa gidip gelir. Saniyedeki gidip gelme sayısına «titreşimli akımın frekansı» denir. Evlerimizde kullandığımız elektrik akımının frekansı ellidir. Frekansları onbinleri aşan alternatif akımlara, «yüksek frekanslı» denir. Elektrik akımı geçen tellerin etrafında, bir mıknatıs sahası hasıl olur. Anten ile toprak arasında hasıl olan akım (elektrik titreşimi) da, kuvvetli mıknatıs meydana getirir. Bu mıknatıs, dalgalar halinde, fezada (boşluklar) her tarafa yayılır. Elektro-manyetik dalga denen bu dalgaların yönü ve şiddeti değiştiği için rastgeldikleri kapalı devrelerde, mesela antenlerde, endüksiyon akımı meydana gelir.

Bugün yüksek frekans alternatörleriyle ve triyot lambaları ile, elektrik titreşimleri ile ve böylece, elektromanyetik dalgalar yapılmakta, bunlarla, telsizler, radyolar, radar ve bilgisayarlar çalıştırılmaktadır. Bilgisayar (Computer)ların iç yapısını, 5000 tanesi bir yüksüğe sığan küçük transistörler ve diotlar ve bunları bağlayan binlerce karışık elektrik devreleri teşkil eder. Bunların imal ve tesbiti, elektronik beyin ve otomatik makinelerle yapılır. (Bkz. Bilgisayar)

Fen kollarındaki yeni keşifler için lüzumlu hesapların yapılmasında, hastalıkların teşhisinde, fabrikaların daha az mütehassısla çalıştırılmasında, elektronik aletlerle çalışan robot kullanılıyor. Robot, makine adam demektir. Bunlar okullarda, evlerde, öğretmen yerine ders vermekte, problem çözmektedirler. Gemilerin, uçakların yerlerini bulmakta, menzil hesapları yapmakta, harp gemilerinde atış kontrolünde, hava tahminlerinde, uçaklar ve rampadan atılan füzelere yol gösteren radar beaconlarında hep elektronik aletler kullanılmaktadır. Telsizle idare edilen uçaklar, roketler, kıtalar arası füzeler, elektronik bilgilerin kullanıldığı yerlerdir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://forum-onl.benimforum.net
 
Elektronik Aletler Hakkında Bilgi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İcatlar Hakkında Bilgi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Forum-ONL :: Teknoloji :: Elektronik Aletler-
Buraya geçin: